Putarina po starom

Bez autora
Feb 17 2011

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ još nije donelo odluku da li će obnoviti zahtev za poskupljenje putarine. Naime, još u maju prošle godine „Putevi“ su uputili predlog Vladi Srbije tražeći povećanje cena za 11 odsto i to za sve kategorije vozila uz obrazloženje da cenovnik nije korigovan od februara 2008.Iako su „Putevi“ insistirali na poskupljenju, Vlada Srbije je ostala pri stavu da promene na naplatnim rampama nema. Analize „Puteva“ pokazuju da je visina naknade za korišćenje autoputeva u našoj zemlji jeftinija nego u okruženju.

Putarina po staromJavno preduzeće „Putevi Srbije“ još nije donelo odluku da li će obnoviti zahtev za poskupljenje putarine.

Naime, još u maju prošle godine „Putevi“ su uputili predlog Vladi Srbije tražeći povećanje cena za 11 odsto i to za sve kategorije vozila uz obrazloženje da cenovnik nije korigovan od februara 2008. Iako su „Putevi“ insistirali na poskupljenju, Vlada Srbije je ostala pri stavu da promene na naplatnim rampama nema.

Analize „Puteva“ pokazuju da je visina naknade za korišćenje autoputeva u našoj zemlji jeftinija nego u okruženju. Sa povećanjem iznosa putarine od 11 odsto prosečna cena putarine za putnički automobil iznosila bi 0,036 evra po kilometru.

Inače, prošle godine na putevima pod naplatom prokrstarilo je ukupno 33.389.062 vozila, a na ime putarine ostvaren je prihod od 9,55 milijardi dinara i 41,92 miliona evra. Na putnoj mreži Srbije pod naplatom je 498 kilometara autoputeva i 136 kilometara poluautoputeva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik